Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – Με μήνυση απαντούν οι γονείς


Στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης δεκάδες μαθητές από σχολεία της Λαμίας.

Γονείς στη Λαμία περιγράφουν τα όσα πέρασαν τα παιδιά τους και απειλούν με μηνύσεις για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στους μαθητές. Όλοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κάποια παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης, για τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς.

propoli

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά!

Σύμφωνα με το LamiaReport, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από άλλο Δημοτικό Σχολείο.

Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του”, περιέγραψε στο LamiaReport μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

“Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς”, λέει άλλη μητέρα.

“Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση”, τονίζει στο LamiaReport πατέρας 8χρονου που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

Loading