Συναγερμός για πυρκαγιές στην Αθήνα: Κλείνει ο Λυκαβηττός από σήμερα τα μεσάνυχτα – Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος λόγω ισχυρών ανέμων
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Συναγερμός για πυρκαγιές στην Αθήνα: Κλείνει ο Λυκαβηττός από σήμερα τα μεσάνυχτα – Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος λόγω ισχυρών ανέμων

Σε αυξημένη ετοιμότητα, τίθενται για τις επόμενες ημέρες, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή που ισχύει αύριο, Παρασκευή 8 Αυγούστου, στην Αττική (Κατηγορία Κινδύνου 5), ο λόφος του Λυκαβηττού κλείνει για κάθε δραστηριότητα από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα, έως νεότερης ενημέρωσης.

Βάσει του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, έχουν ήδη συγκροτηθεί κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου. Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιεί πεζές περιπολίες και θα χρησιμοποιεί drones, όπου αυτό είναι εφικτό, για τον έλεγχο των λόφων και άλλων μεγάλων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Σε συνεχή ετοιμότητα βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς κι άλλων υπηρεσιών και Δήμων, εφόσον χρειαστεί.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για κάθε περιστατικό ή ένδειξη κινδύνου, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Loading

Play