(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνάντηση Μητσοτάκη με Εμίρη του Κατάρ: Στο επίκεντρο της συζήτησης οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani είχε σήμερα στη Ντόχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κύρια θέματα της συζήτησής τους ήταν η οικονομία και οι επενδύσεις. Αμφότεροι μίλησαν για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

propoli

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, και συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά στην ενέργεια, τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Αμφότεροι συμφώνησαν να γίνει σύντομα μια επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα έτσι ώστε να φανεί το αν υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας, με τον Εμίρη του Κατάρ να αποδέχεται την πρόσκληση του πρωθυπουργού να έρθει στην Αθήνα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading