Τέμπη – Ν. Πλακιάς: «Έχουμε τύψεις που βάλαμε τα παιδιά μας στα τρένα και τα δολοφόνησαν – Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές δηλώσεις από τον Νίκο Πλακιά, ο οποίος έχασε τις δύο κόρες και την ανιψιά του στην τραγωδία των Τεμπών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Ημέρα θρήνου και μεγάλης οργής είναι η σημερινή, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών. Οι συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, όπου έφυγαν από τη ζωή 57 ψυχές, εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων στους τομείς ασφαλείας. Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τις δύο κόρες του, αλλά και την ανιψιά του, με τις δηλώσεις του να είναι ενδεικτικές της οργής που αισθάνεται μέσα του για όσα συνέβησαν την τελευταία μέρα του περσινού Φλεβάρη.

“Θα είμαστε στα δικαστήρια. Όσο ζω θα έρχομαι στα Τέμπη, αλλά θα δώσω μάχη στα δικαστήρια. Ήμουν γονέας, έφερα παιδιά στη ζωή και δεν ήθελα να τα δολοφονήσουν. Είχαμε μια φυσιολογική ζωή και μας έκαψαν τα κορίτσια. Βάλαμε τα παιδιά μας στον θάνατο, αισθάνομαι τύψεις που έβαλα τα παιδιά μου στο τρένο. Με τι κριτήρια τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης; Δεν βγήκε τίποτα από την Εξεταστική”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα. Οι μεν θέλουν συγκάλυψη, οι δε εκμετάλλευση. Οι παθογένειες υπάρχουν δεκαετίες. Στην Εξεταστική αθωώθηκαν οι πολιτικοί και δεν θα πάνε στα δικαστήρια. Είμαι πατέρας και δεν δακρύζω, γιατί το δάκρυ έγινε πόνος, οργή και μισός. Έχουμε χάσει τρία παιδιά και καθόμαστε να μιλάμε σε δημοσιογράφους. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για τα παιδιά μου”, σημείωσε στη συνέχεια ο Νίκος Πλακιάς.

Δείτε επίσης: Τέμπη – Μητέρα θύματος: «Ο Καραμανλής να έρθει και να πει μπροστά μου ότι τα τρένα είναι ασφαλή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading