«Δάσος» από ξερόχορτα απειλεί Κορδελιό-Εύοσμο

Της Αντωνίας Γκουβεντάρη

propoli
Οι εικόνες από τα αγριόχορτα που εξακολουθούν να δεσπόζουν στην προέκταση της οδού Στρ. Μακρυγιάννη, στο ύψος της Αναγεννήσεως αλλά και στο ημιτελές γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα στην περιοχή του Ευόσμου προκαλούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την παρέμβαση του δήμου στα σημεία, η οποία δείχνει να είναι ανύπαρκτη.

Ο Στάθης Καϊτετζίδης, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου εξήγησε στο politic.gr πως το γήπεδο «βρίσκεται αρκετά χρόνια (περίπου οχτώ) σε αυτήν την κατάσταση. Η διακοπή των εργασιών οφείλεται στην οπισθοχώρηση διεκδικήσεων από την πλευρά του δήμου». Ωστόσο, πρόσθεσε πως και η ανταπόκριση της Πολιτείας είναι ανεπαρκής.

«Ο δήμος πήρε το μάθημα του»

«Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή, ο δήμος ταρακουνήθηκε γιατί αντέδρασαν οι πολίτες», συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου.

Βέβαια, αναφορικά με τα ξερά χόρτα και τα εύφλεκτα αντικείμενα (λάστιχα,έπιπλα κλπ) που είναι κακώς εναποθετημένα σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, εγείρεται το εξής ερώτημα, σύμφωνα με τον κ. Καϊτετζίδη:

«Πως ζητά ο δήμος από τους ιδιώτες να καθαρίσουν, ως οφείλουν, τα οικόπεδα τους, όταν εσύ ως αυτοδιοικητική αρχή δε δίνεις το καλό παράδειγμα;».

Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός πως με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού να παραμονεύουν, ο βαθμός επικινδυνότητας για τυχόν πυρκαγιές αυξάνεται συνεχώς, υποστηρίζοντας ότι «η καινούρια διοίκηση οφείλει να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα».

Δείτε ακόμη: Εύοσμος – Κορδελιό: δήμαρχος αμετανόητος, δήμος εγκαταλελειμμένος

Loading