Στη φυλακή οδηγείται με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα η 32χρονη μητέρα, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της τρίχρονης κόρης της.
Η διαδικασία, που διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή διερμηνέα αραβικών, καθώς η κατηγορούμενη προέρχεται από την Αλγερία και δεν γνωρίζει ελληνικά. Η γυναίκα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για το έγκλημα σε βάρος του παιδιού της.
Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες και επανέλαβε στον ανακριτή τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την προανάκριση. Ότι το κοριτσάκι χτύπησε σφόδρα, ενώ ετοιμαζόταν να της κάνει μπάνιο και ότι έχασε τις αισθήσεις της. Φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι, θεωρώντας το παιδί νεκρό, πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να το μεταφέρει στη θάλασσα.
«…Μπήκα στη θάλασσα και άφησα την Τζένα. Δεν άντεξα να γυρίσω πίσω να κοιτάξω το παιδί…», είπε στον δικαστικό λειτουργό, προσθέτοντας ότι έχει μετανιώσει. «Θεώρησα ότι η Τζένα ήταν νεκρή. Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα. Ήταν λάθος μου και το έχω μετανιώσει…»
Η σωρός της τρίχρονης Τζένα εντοπίστηκε ξημερώματα της Κυριακής, 27 Ιουλίου, να επιπλέει στη θάλασσα στην παραλία Έδεμ, στο Παλαιό Φάληρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ