ΚΔΑΠ: Παιδιά και… αποπαίδια για την κυβέρνηση

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει με τα ΚΔΑΠ και την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων την οποία καταγγέλλουν γονείς και εργαζόμενοι.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο Politic.gr, περίπου 65.000 παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ και παιδικών σταθμών, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, ότι κανένα παιδί που πληρούσε τα κριτήρια δεν θα έμενε εκτός.

propoli

Χείρα βοηθείας στα δημοτικά ΚΔΑΠ, αδιαφορία για τα ιδιωτικά

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω εξέλιξη και αντιλαμβανόμενη τόσο το κοινωνικό, όσο το πολιτικό κόστος, η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τα δημοτικά ΚΔΑΠ και να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των λανθασμένων χειρισμών της σε μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξήγγειλε ειδικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ «για να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση με αυτού του είδους τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε οποιονδήποτε δήμο της χώρας».

Ασφαλώς, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς, έστω και υπό το βάρος των αντιδράσεων γονέων, εργαζομένων και δημάρχων, η κυβέρνηση αποφάσισε να διορθώσει, έστω και κατά το ήμισυ, την αβλεψία της.

Σφυρίζουν αδιάφορα για τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει και χρήζει άμεσης απάντησης, είναι το τι γίνεται με τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά παραμένουν στον αέρα και βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, εάν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πόσα ιδιωτικά ΚΔΑΠ θα υποχρεωθούν να μειώσουν τις θέσεις εργασίας ή ακόμη και να βάλουν λουκέτο, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού;

Είναι δυνατόν σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η κυβέρνηση να νίπτει τα χείρας της; Να έχει… παιδιά και αποπαίδια; Να ενδιαφέρεται –ορθώς- για το να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στα δημοτικά ΚΔΑΠ, αλλά την ίδια ώρα να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο ενδεχόμενο απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα;

Πού είναι η περιβόητη στήριξη στον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ευαγγελίζονταν οι κυβερνώντες; Και πού είναι η κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε χιλιάδες εργαζομένους και γονείς που αγωνιούν;

Δείτε ακόμη:
Κυβερνητική κοροϊδία: Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Αυγέρη για ΚΔΑΠ: Η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε πόρους για χιλιάδες παιδιά και εργαζομένους

Loading