Πηγή: Kozan.gr

Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο εφοριακοί από την επίθεση με τσεκούρι

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης, ύστερα από την επίθεση άνδρα με τσεκούρι, το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7).

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο Politic.gr, ένας άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της ΔΟΥ Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι σε υπαλλήλους, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών.

propoli

Μάλιστα, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, μία ακόμη υπάλληλος της Εφορίας έπεσε στις σκάλες και χτύπησε στο πόδι.

Δείτε videos και μαρτυρίες μετά την επίθεση

Συνελήφθη ο δράστης

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ηλικίας περίπου 45 ετών δράστης έβγαλε το τσεκούρι από σακούλα που είχε μαζί του και άρχισε να χτυπά στα τυφλά όσους εργάζονταν στο τμήμα εισοδήματος.

Αφού τραυμάτισε τρία άτομα, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο δράστης προχώρησε στην επίθεση με το τσεκούρι.

Το χρονικό του τρόμου

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13:15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση.

Κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Στο Μαμάτσειο οι τραυματίες

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, στην Κοζάνη. Σοβαρότερα τραύματα φέρει ένας άνδρας υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης, η κατάστασή του οποίου χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή και έχει διασωληνωθεί.

Επίσης, μία γυναίκα εργαζόμενη στην ΔΟΥ Κοζάνης (ηλικίας περίπου 55 ετών), έχει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή της επίσης κρίνεται σοβαρή.

Μαρτυρία που σοκάρει

Για την επίθεση με τσεκούρι μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα της ΔΟΥ Κοζάνης.

«Ο δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα, ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο, έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνησή του ήταν να χτυπήσει δυο φορές τη Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι, αυτός είπε “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν, ότι η επίθεση από το δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό.

Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Loading