Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φονική έκρηξη και πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την τραγωδία με πέντε εργαζόμενες γυναίκες στο εργοστάσιο της εταιρείας Βιολάντα στα Τρίκαλα.
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον τεχνικό ασφαλείας και τον τεχνικό βάρδιας, οι οποίοι εξετάζονται από τους αξιωματικούς της ΔΑΕΕ που διενεργούν προανάκριση για το τραγικό συμβάν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δύο από τους τρεις πραγματογνώμονες που διόρισε η ΔΑΕΕ αποφάνθηκαν ότι η έκρηξη μπορεί να προκληθεί μόνο από διαρροή προπανίου.
Επίσης, ένας από τους εργαζόμενους της βάρδιας κατέθεσε ότι πριν από την έκρηξη υπήρχε οσμή αερίου στο χώρο παραγωγής, όπου βρίσκονταν και οι φούρνοι, γεγονός που ενδεχομένως να σχετίζεται με την ακαριαία ανάφλεξη που προκάλεσε την έκρηξη. Υπενθυμίζεται ότι στο προαύλιο του εργοστασίου υπήρχαν δύο μεγάλες δεξαμενές με προπάνιο, από όπου γινόταν η εφοδιασμός με σωληνώσεις στο χώρο της παραγωγής.
Για τις εξελίξεις αναμένονται ανακοινώσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα.
![]()

