Επεισόδιο βανδαλισμού στη Νέα Υόρκη κατά του διευθυντή των New York Times, Τζόζεφ Καν

Επεισόδιο βανδαλισμού στη Νέα Υόρκη κατά του διευθυντή των New York Times, Τζόζεφ Καν

Νέα Υόρκη: Βανδαλισμός κατά του Τζόζεφ Καν και δήλωση των New York Times σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης. Ένα νέο επεισόδιο έντασης γύρω από την κάλυψη του πολέμου στη Γάζα εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, όπου το πρωί της Παρασκευής, άγνωστοι βανδάλισαν το πολυτελές κτίριο στο Γκρήνουιτς Βίλατζ, όπου διαμένει ο διευθυντής σύνταξης των New York Times, Τζόζεφ Καν. Με κόκκινη μπογιά, γέμισαν την είσοδο, τα σκαλοπάτια και το πεζοδρόμιο, αφήνοντας το σύνθημα Joe Kahn Lies, Gaza Dies. Η αστυνομία ενημερώθηκε περίπου στις 5 το πρωί και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες, εξετάζοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η απάντηση των New York Times

Η εφημερίδα εξέφρασε την καταδίκη της για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ενώ η κριτική στην ενημέρωση είναι αποδεκτή, οι προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους ξεπερνούν τα όρια. “Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να διαφωνούν με την κάλυψη των New York Times, αλλά ο βανδαλισμός και η στοχοποίηση ατόμων και των οικογενειών τους είναι απαράδεκτα”, δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας στο NBC News.

Το συγκεκριμένο συμβάν συμβαίνει μόλις ένα μήνα μετά από βανδαλισμό των κεντρικών γραφείων της εφημερίδας, όπου διαδηλωτές είχαν ξαναστείλει παρόμοιο μήνυμα. Ο εκπρόσωπος των New York Times τόνισε ότι η εφημερίδα θα συνεργαστεί με τις αρχές για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, χαρακτηρίζοντάς τις επικίνδυνες απόπειρες εκφοβισμού.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play