Σπύρος Μπιμπίλας: «Το γεγονός ότι η Εκκλησία εκδίδει εγκυκλίους εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο – Δεν είναι όλοι οι Έλληνες θεοσεβούμενοι»

Πώς σχολίασε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας την θέση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» εμφανίστηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας το πρωί της Πέμπτης (21/12). Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς επίσης και για την τεκνοθεσία.

propoli

Αρχικά, η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε το σακάκι που φορούσε ο ηθοποιός.

«Με αυτό το ρούχο δεν έχω πάει ακόμα στη Βουλή, εκεί έχω βάλει πολλά χρώματα αλλά προχθές ένας δημοσιογράφος έγραψε κάτι πολύ γελοίο. Έβαλε μία δική μου φωτογραφία και δεν έγραψε τι λέω, γιατί λέω πολλά χρήσιμα πράγματα, έγραψε: “τα ρούχα του τα βάζει ανάλογα με τα μαλλιά του”. Έκανε υπονοούμενο ότι βάφω τα μαλλιά μου ανάλογα με το ρούχο που φοράω. Που δεν τα βάφω, το έχω πει εκατό χιλιάδες φορές. Δεν είναι γελοίο; Σε μεγάλη εφημερίδα κιόλας. Γιατί δεν γράφει τι λέω και τι διεκδικώ; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου για την τεκνοθεσία, ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε: «Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου είναι πολύ λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια χωρισμένα, διαλυμένα, που τα παιδιά τους έχουν ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις ή που μπορεί να μην τους αγαπούσαν καν οι γονείς τους. Υπάρχουν, επίσης, πολλές μονογονεϊκές οικογένειες. Εκεί δεν υπάρχει η έλλειψη του άλλου μισού;».

«Εμείς περιμένουμε εναγωνίως να δούμε εάν η Κυβέρνηση θα φέρει τελικά μέσα στο ’24 το νομοσχέδιο. Εάν φέρει μόνο το κομμάτι του γάμου, εμείς θα επιμείνουμε να φέρει και το άλλο, της τεκνοθεσίας. Επίσης, το ότι η Εκκλησία εκδίδει εγκυκλίους εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες θεοσεβούμενοι κι εμείς οι άθεοι πληρώνουμε κανονικά τους φόρους για την Εκκλησία, αν και δεν είμαι καμίας θρησκείας», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης: Παντρεύτηκαν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και η Τζόρτζια Σιακαβάρα

Loading