Η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τις ερωτικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Τζέι Ντι Βανς. Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, παραχώρησε συνέντευξη στους New York Times, όπου αναφέρθηκε στις επίμαχες πολιτικές και τις αλλαγές του προεδρικού γραφείου, εστιάζοντας κυρίως στην προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό και τη χρήση της τεχνολογίας ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη). Ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, υπογράμμισε πως η ΑΙ, παρά τις επιπτώσεις της στην αγορά εργασίας, μπορεί να ενισχύσει την ανθρώπινη παραγωγικότητα. Ωστόσο, εξέφρασε έντονη ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στις ερωτικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας την απομόνωση που προκαλούν οι σύγχρονες πλατφόρμες γνωριμιών.
Καθώς οι άνθρωποι απομονώνονται, τα chatbots έχουν αρχίσει να λειτουργούν ως μια μορφή προσωρινής ανακούφισης από τη μοναξιά. Ο Βανς επεσήμανε ότι οι χρήστες περιμένουν από αυτά να τους προσφέρουν την αίσθηση της σύνδεσης και της ευχαρίστησης, κάτι που σε σύγκριση με τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες τους.
Ο Τζέι Ντι Βανς εστίασε επίσης στις επιπτώσεις της ΑΙ στην αγορά εργασίας, παρατηρώντας ότι ενώ οι φόβοι για μαζική ανεργία έχουν υπάρξει στο παρελθόν, η πραγματικότητα δείχνει μια διαφορετική εικόνα. Σήμερα, οι τράπεζες έχουν περισσότερους υπαλλήλους σε πιο παραγωγικούς ρόλους. Παρόλα αυτά, εκφράζει την ανησυχία του για την επικοινωνία μεταξύ των νέων, η οποία φαίνεται να έχει πληγεί από τις εφαρμογές γνωριμιών και την τεχνολογία, οδηγώντας σε απομόνωση και αδυναμία δημιουργίας σχέσεων.
Συνολικά, ο Βανς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να φέρει αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αναφέρει, «Αυτό για το οποίο πραγματικά ανησυχώ είναι μήπως σημαίνει ότι υπάρχουν εκατομμύρια Αμερικανοί έφηβοι που μιλούν με chatbots που δεν έχουν το συμφέρον τους στην καρδιά τους».
Πηγή περιεχομένου: in.gr