Βρετανική μελέτη: Οι νέοι επιθυμούν έναν κόσμο χωρίς το διαδίκτυο

Βρετανική μελέτη: Οι νέοι επιθυμούν έναν κόσμο χωρίς το διαδίκτυο

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι νέοι θεωρούν το διαδίκτυο επιβλαβές για την ψυχική τους υγεία και προτιμούν περιορισμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι μισοί νέοι θα προτιμούσαν να ζουν σε έναν κόσμο χωρίς διαδίκτυο. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 70% των νέων ηλικίας 16 έως 21 ετών αισθάνονται χειρότερα μετά την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περαιτέρω, το 50% θα υποστήριζε μια ψηφιακή απαγόρευση κυκλοφορίας που θα περιόριζε την πρόσβασή τους σε ορισμένες εφαρμογές και ιστότοπους μετά τις 10 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, το 25% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι περνά τέσσερις ή περισσότερες ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 42% παραδέχθηκε ότι λέει ψέματα στους γονείς σχετικά με τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο. Ένα ανησυχητικό ποσοστό 42% ανέφερε ότι είχε ψευδεί σχετικά με την ηλικία του και το 40% δήλωσε ότι διαθέτει λογαριασμό δόλωμα.

Τα ευρήματα αυτά ήρθαν στο φως μετά από την ανακοίνωση του υπουργού τεχνολογίας, Peter Kyle, για πιθανές υποχρεωτικές ώρες διακοπής σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το TikTok και το Instagram. Η Rani Govender, υπεύθυνη πολιτικής στο NSPCC, τόνισε ότι αν και οι ψηφιακές απαγορεύσεις μπορούν να είναι βοηθητικές, δεν αρκούν για να αποτρέψουν την έκθεση των παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν ασφαλέστερους και λιγότερο εθιστικούς ιστότοπους», πρόσθεσε.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Βρετανικό Ινστιτούτο Τυποποίησης και περιλάμβανε 1.293 νέους, έδειξε ότι το 27% είχε μοιραστεί την τοποθεσία του διαδικτυακά με αγνώστους. Το 68% δήλωσε ότι θεωρεί τον χρόνο που περνά στο διαδίκτυο επιβλαβή για την ψυχική του υγεία.

Ο Andy Burrows, διευθύνων σύμβουλος της Molly Rose Foundation, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι νέοι κατανοούν τους κινδύνους του διαδικτύου και ζητούν από τις τεχνολογικές εταιρείες να αναλάβουν δράση. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για νέους νόμους που να διασφαλίζουν την προστασία των παιδιών και της κοινωνίας από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ετικέτες: διαδίκτυο, νέοι, ψυχική υγεία, έρευνα, πολιτική, προστασία παιδιών

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play