Αλεξέι Ναβάλνι: «Πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» λένε οι Ρώσοι – «Κρύβουν τη σορό του για να καλύψουν τα ίχνη τους» αναφέρουν οι συγγενείς

Οι Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν ότι η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν θα παραδοθεί στην οικογένειά του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ακτιβιστή Κίρα Γιάρμις.

Η ίδια κατόπιν έγραψε σε ανάρτησή της στο «X» ότι οι δικηγόροι της οικογένειας ενημερώθηκαν ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

propoli

«Λένε ψέματα κάθε φορά για να μας μπερδεύουν και να καλύπτουν τα ίχνη τους» σημειώνει η Γιάρμις.

Την ίδια ώρα, το θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζεται, καθώς δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, που υπέδειξαν στην οικογένειά του.

Η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι, με ανάρτησή της στο Telegram, κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους» επειδή δεν παραδίδουν τη σορό στους οικείους του.

«Είναι προφανές ότι οι δολοφόνοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους. Γι’ αυτό δεν δίνουν τη σορό του Αλεξέι και την κρύβουν ακόμη και από τη μητέρα του» τονίζεται σε αυτήν την ανάρτηση.

Θρίλερ με τη σορό του

Είναι ασαφές προς το παρόν το πού βρίσκεται η σορός του Ναβάλνι. Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπός του, η Κίρα Γιάρμις, σε δική της ανάρτηση στην ίδια πλατφόρμα ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η σορός του δεν θα παραδοθεί στους συγγενείς του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. 

Aliri

Σύμφωνα με τη Γιάρμις, έγινε μια δεύτερη εξέταση στο πτώμα και τα αποτελέσματα «υποτίθεται» ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα.

Οι συγγενείς του Ναβάλνι από την πλευρά τους ζήτησαν να τους παραδοθεί αμέσως η σορός.

Η Γιάρμις είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ότι η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του, πήγαν στη σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3, στην περιοχή της Γιαμαλίας και τους δόθηκε ένα «επίσημο έγγραφο» που επιβεβαίωνε τον θάνατό του.

Δείτε επίσης: Μυστήριο με τη σορό του Ναβάλνι: Η μητέρα του δεν την βρήκε στο νεκροτομείο – Δεκάδες συλλήψεις στη Ρωσία

 

Loading