Ανακοίνωση Χούθι για εναέριο αποκλεισμό του Ισραήλ σε απάντηση της κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Γάζα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν την ταυτόχρονη θαλάσσια και εναέριο αποκλεισμό του Ισραήλ, ως απάντηση στην ισραηλινή κλιμάκωση με την απόφαση να επεκτείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά της Γάζας . Μέσω του εκπροσώπου Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχου Γιαχία Σαρία, ανακοινώθηκε η επιβολή ενός ολοκληρωμένου αεροπορικού αποκλεισμού στον ισραηλινό εχθρό, στοχεύοντας επανειλημμένα αεροδρόμια, κυρίως το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν .
Ο εκπρόσωπος κάλεσε όλες τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν στην ακύρωση πτήσεων προς τα αεροδρόμια του Ισραήλ, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αεροσκαφών και των επιβατών τους. Η αγγλόφωνη ανακοίνωση της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ, η οποία λειτουργεί ως η ντε φάκτο κυβέρνηση της Υεμένης, υπογράμμισε ότι η Υεμένη δεν θα ανεχθεί τις συνεχείς παραβιάσεις που επιδιώκει να επιβάλει το Ισραήλ.
Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθέσεων του Σιωνιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αναφέρεται ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι την άρση της πολιορκίας. Στο πλαίσιο αυτής της έντασης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του θα επενδύσει ακόμα περισσότερους πόρους για να πλήξει τη Υεμένη, εντείνοντας τη στρατηγική τους απέναντι στον εχθρό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr