Δημοσκόπηση στο Ισραήλ δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Νετανιάχου

Δημοσκόπηση του Israel Democracy Institute δείχνει ότι το 85% των Ισραηλινών δεν θέλουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για πρωθυπουργό μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό των Ισραηλινών (σ.σ. 15%) θέλει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραμείνει στο «τιμόνι» του Ισραήλ όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος με τη Χαμάς στη Γάζα σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ η ίδια μέτρηση δείχνει ότι πολλοί υποστηρίζουν τη στρατηγική του να συντριβούν οι μαχητές στον παλαιστινιακό θύλακα.

propoli

Ο Νετανιάχου έχει δώσει μια υπόσχεση να συντρίψει τη Χαμάς μετά την επίθεση που έγινε στις 7 Οκτωβρίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι και να απαχθούν και να μεταφερθούν στη Γάζα 240.

Η δημοσκόπηση του Israel Democracy Intitute (IDI) δείχνει ότι το 56% των ανθρώπων που απάντησαν, είπαν ότι με τη συνέχιση της στρατιωτικής επίθεσης μπορούν να ανακτηθούν οι όμηροι, ενώ το 24% πιστεύουν πως μια ανταλλαγή που θα περιλάμβανε την απελευθέρωση χιλιάδων άλλων Παλαιστίνιων κρατούμενων από τις φυλακές του Ισραήλ θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Από τους ερωτηθέντες όμως, μόνο το 15% επιθυμεί να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Νετανιάχου. Ο αντίπαλός του Μπένι Γκαντς λαμβάνει ποσοστό 23% ενώ το 30% του κόσμου δεν ανέφερε το όνομα του ηγέτη που προτιμά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με δείγμα 746 ανθρώπων στο διάστημα 25-28 Δεκεμβρίου, ανέφερε το IDI. Σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση του IDI τον Δεκέμβριο, το 69% των Ισραηλινών εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε ρύθμιση-κλειδί της δικαστικής μεταρρύθμισης Νετανιάχου

Aliri

Loading