Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ήταν ο πρώτος ηγέτης που συνεχάρη τηλεφωνικά τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Ο καγκελάριος Σολτς τηλεφώνησε στον πρόεδρο για να τον συγχαρεί. Ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που έλαβε ο πρόεδρος (Μακρόν), ένδειξη της γαλλογερμανικής φιλίας» ανέφερε η ανακοίνωση.
Félicitations, herzliche Glückwünsche, lieber Präsident @EmmanuelMacron. Deine Wählerinnen und Wähler haben heute auch ein starkes Bekenntnis zu Europa gesendet.
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) April 24, 2022
Ich freue mich, dass wir unsere gute Zusammenarbeit fortsetzen! pic.twitter.com/ZJQSc6OAz9
Ο Γερμανός καγκελάριος συνεχάρη τον Μακρόν νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνοντας ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι «έστειλαν σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα προσήλωσης στην Ευρώπη» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του επειδή «θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας».
Δείτε επίσης: Ο Μακρόν νικητής των προεδρικών εκλογών με 58,2%
- Λίβερπουλ: Η τύχη επιστρέφει με νίκη και Σαλάχ στους 250 γκολ
- Η καθοριστική βοήθεια του Τσόρτσιλ στην Ελισάβετ: Ένας ρόλος πατρικός για τον Οίκο Ουίνσδορ
- Μακελειό στα Βορίζια: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, η δικογραφία στον εισαγγελέα
- ΔΕΗ: Μείωση τιμών Νοεμβρίου με σημαντική έκπτωση 26%
- Εορταστική εκδήλωση για τα 250 χρόνια από την ίδρυση των Αμερικανών Πεζοναυτών με τη συμμετοχή του Ν. Δένδια
![]()
