Ανησυχίες για γενοκτονία στη Γάζα από την ΕΕ, καθώς οι θάνατοι από πείνα αυξάνονται δραματικά. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τερέζα Ριμπέρα, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες του πολέμου θυμίζουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της ΕΕ χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η Ριμπέρα, σε δήλωσή της στο Politico, τόνισε ότι οι ενέργειες κατά του πληθυσμού είναι «σκοτώνουν και καταδικάζουν σε θάνατο από την πείνα», αναφερόμενη στους αυξανόμενους θανάτους που σχετίζονται με την πείνα εν μέσω των επιθέσεων.
Αυξάνονται οι νεκροί από πείνα στη Γάζα εν μέσω φονικών επιθέσεων. Τα νοσοκομεία της Γάζας κατέγραψαν τέσσερις νέους θανάτους λόγω πείνας και υποσιτισμού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 197, συμπεριλαμβανομένων 96 παιδιών. Η κατάσταση στην περιοχή έχει επιδεινωθεί, με την ΕΕ να εξετάζει περιορισμούς στην πρόσβαση του Ισραήλ σε σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα, εν μέσω εκκλήσεων για μεγαλύτερη πίεση για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις συνεχίζονται, με τις ισραηλινές αρχές να συζητούν την πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για ολοκληρωτική κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας, γεγονός που ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική κατάσταση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr