ΗΠΑ: Η πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού

Η Κρίστι Νόουμ Κυβερνήτρια στη Νότια Ντακότα θεωρείται υποψήφια για την θέση της αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ

Η Κρίστι Νόουμ, υπερασπίστηκε χθες Παρασκευή (26/4) την επιλογή της να θανατώσει διά πυροβολισμού έναν σκύλο στο αγρόκτημά της, αφότου Δημοκρατικοί επέκριναν την αποκάλυψη που έκανε σε βιβλίο της.

propoli

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας περιγράφει τη θανάτωση ενός «ανεπίδεκτου εκπαίδευσης» και «επικίνδυνου» σκύλου, ενώ αναφέρει επίσης ότι πυροβόλησε και σκότωσε μια κατσίκα.

Η Κρίστι Νόουμ εξιστορεί ότι ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες που ανήκαν σε άλλη οικογένεια, συμπεριφερόμενος σαν «εκπαιδευμένος δολοφόνος» και ότι ήταν «επικίνδυνος για οποιονδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του». «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τον θανατώσω», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα αποσπάσματα του βιβλίου της Νόουμ, οι Δημοκρατικοί  χαρακτήρισαν «αποτρόπαια» την εκτέλεση ζώων.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας υπεραμύνθηκε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τη «δύσκολη» απόφαση που έλαβε. «Αγαπάμε τα ζώα, αλλά δύσκολες αποφάσεις σαν κι αυτήν λαμβάνονται συχνά σε μια φάρμα. Δυστυχώς, πριν από λίγες εβδομάδες χρειάστηκε να κάνουμε ευθανασία σε τρία άλογα που είχαμε στην οικογένειά μας για 25 χρόνια».

Το όνομα της Νόουμ είναι στη λίστα των υποψηφίων που εξετάζει ο Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Loading