Ισραήλ: Βουλευτές κατέρρευσαν μετά το βίντεο που είδαν με τις δολοφονίες της Χαμάς – Κλήθηκαν τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι

Από την ημέρα που έχει αρχίσει ο πόλεμος, οι βουλευτές της Κνεσέτ έχουν δει ντοκουμέντα από τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, έχουν διαβάσει ρεπορτάζ, αλλά δε μπόρεσαν να κρατηθούν στις εικόνες φρίκης από το μακελειό.

Την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός έδειξε στους βουλευτές ένα 45λεπτο βίντεο με το πογκρόμ της 7ης Οκτωβρίου, αλλά οι εικόνες ήταν τόσο σκληρές, που πολλά μέλη της Κνεσέτ ξέσπασαν σε κλάματα.

propoli

Ο στρατός του Ισραήλ έδειξε στους βουλευτές εικόνες που μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευτεί λόγω του ότι ήταν απίστευτα σκληρές. Πρόκειται για πλάνα τα οποία καταγράφηκαν από κάμερες ενσωματωμένες στα ρούχα των τρομοκρατών της Χαμάς από κάμερες ασφαλείας, κινητά τηλέφωνα αλλά και λογαριασμούς στο διαδίκτυο.

Ήταν ντοκουμέντα των εγκλημάτων της Χαμάς, που δολοφόνησε πάνω από 1.400 Ισραηλινούς και πήρε πάνω από 240 ακόμη ως ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.

Βουλευτές ξέσπασαν σε κλάματα και βγήκαν από την αίθουσα. Μερικοί κατέρρευσαν και κάποιοι έσπευσαν να τους παρηγορήσουν. Τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειάστηκαν, ενώ μια βουλευτής λιποθύμησε.

«Τα κατάφερα και έμεινα μέχρι το τέλος. Αντίκρισα τον απόλυτο τρόμο, αλλά, όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός δολοφονημένου μωρού, αναγκάστηκα να φύγω. Η εικόνα αυτή θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στα βάθη της ψυχής μου», είπε η βουλευτής Νάαμα Λαζίμι.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το περιεχόμενο του βίντεο, ούτε για τα συναισθήματά μου. Μία φράση μόνο: Δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν θα συγχωρήσω ποτέ», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής Βλαντίμιρ Μπελιάκ.

Ο επίσης βουλευτής Μιχάλ Βάλντινγκερ αναφέρθηκε στον όχλο των Παλαιστινίων οι οποίοι μαζί με τη Χαμάς δολοφόνησαν τους Ισραηλινούς:

«Πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί οι “αμέτοχοι” που συμμετείχαν σε αυτή τη βαρβαρότητα, που έπιναν κόκα-κόλα και διασκέδαζαν σκοτώνοντας μικρά παιδιά».

Δείτε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφυγαν δώδεκα Έλληνες από τη Γάζα – Μέσω της Ράφα πλέον βρίσκονται στην Αίγυπτο

Loading