Οι επιθέσεις με drones στην Ουκρανία προκαλούν κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, με μαζικές αεροπορικές επιδρομές. Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για την Ουκρανία, καθώς καταγράφηκαν επιθέσεις με drone στο ρωσικό έδαφος. Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia, ανακοίνωσε στις πρώτες πρωινές ώρες την προσωρινή αναστολή των πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, με στόχο την ασφάλεια, λόγω της προειδοποίησης του υπουργείου Άμυνας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευαν τη ρωσική πρωτεύουσα με drones.
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, καταστράφηκαν 76 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ρωσικό εναέριο χώρο μέσα σε δύο ώρες. Στην αντίπερα όχθη, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στην ουκρανική πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι οι αντιαεροπορικές δυνάμεις προσπαθούσαν να την αποκρούσουν.
Η κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύει ότι οι κάτοικοι του Κιέβου αναμένονταν να περάσουν μια νύχτα τρόμου, καθώς οι ήχοι των drones και οι εκρήξεις ακούγονταν συνεχώς.
Ο Κίεβο και η Οδησσός έγιναν οι κύριοι στόχοι μιας μαζικής αεροπορικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα drones έπληξαν ιδίως ένα μαιευτήριο στην Οδησσό, καθώς και άλλα κτίρια.
Μείνετε στα καταφύγια! Η επίθεση στην πρωτεύουσα συνεχίζεται, δήλωσε ο δήμαρχος μέσω Telegram, επισημαίνοντας τις εκτεταμένες ζημιές. Η επιδρομή περιλάμβανε πλήγματα σε σημαντικές υποδομές και κατοικίες, με διασώστες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με την πιο έντονη επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων κατά της Ουκρανίας, η οποία οι Ρώσοι χαρακτήρισαν ως αντίποινα για επιθέσεις του Κιέβου στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η πλήρης κλίμακα της καταστροφής παραμένει άγνωστη, αλλά οι πρώτες ενδείξεις προμηνύουν σοβαρές συνέπειες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr