Ο Τραμπ προγραμματίζει επίσκεψη στην Κίνα το 2026 και διαψεύδει την εισβολή στην Ταϊβάν

Ο Τραμπ προγραμματίζει επίσκεψη στην Κίνα το 2026 και διαψεύδει την εισβολή στην Ταϊβάν

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επίσκεψή του στην Κίνα το 2026, διασφαλίζοντας ότι δεν προγραμματίζεται εισβολή στην Ταϊβάν. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Άντονι Αλμπάνεζι, ότι έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Κίνα στα μέσα του 2026. «Με προσκάλεσαν στην Κίνα και θα πάω κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους. Το έχουμε σχεδόν ετοιμάσει», δήλωσε ο πρόεδρος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη ανησυχία σχετικά με την Ταϊβάν, προσθέτοντας ότι «δεν βλέπω να συμβαίνει τίποτα».

Ο Τραμπ σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στις 29 Οκτωβρίου στη Νότια Κορέα. Στην ίδια συνάντηση, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επιβάλει επιπλέον δασμούς 100% στις κινεζικές εισαγωγές μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, λόγω των νέων περιορισμών της Κίνας στις εξαγωγές, καθώς και της αγοράς ρωσικού πετρελαίου από το Πεκίνο. «Πληρώνουν πολλά σε δασμούς στις ΗΠΑ», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι οι τρέχοντες δασμοί ανέρχονται στο 30%.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν ελέγχους στις εξαγωγές κρίσιμων λογισμικών από τον επόμενο μήνα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Κίνα. «Η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ», συμπλήρωσε, αναφέροντας στοιχεία για το εμπόριο των δύο χωρών.

Τέλος, ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κίνα δεν θα προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Ταϊβάν, αναφέροντας ότι «νομίζω ότι θα είμαστε μια χαρά με την Κίνα» και προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play