Ουκρανός βουλευτής: «Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι αυτός που έσωσε χιλιάδες γυναικόπαιδα στην Ουκρανία»

Ο Ουκρανός βουλευτής Νταβίντ Αρακαμία δήλωσε πως ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει βοηθήσει άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

«Βοήθησε να σωθεί άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας συμμετέχοντας σε διαπραγματεύσεις για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη κι άλλες πόλεις που έχουν περιέλθει υπό ρωσική κατοχή» λέει ο Ουκρανός βουλευτής και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail»

propoli

«Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι αυτός που έσωσε χιλιάδες γυναικόπαιδα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νταβίντ Αρακαμία.

«Οι περισσότερες από τις συμφωνίες επιτεύχθηκαν μέσω του Αμπράμοβιτς», τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής στο αμερικανικό δίκτυο «Voice of America» προσθέτοντας:

«Έκανε καλή δουλειά σε ότι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Μαριούπολη, Μπερντιάνσκ, Ζαπορίζια, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη Μπούτσα και το Μακάροβ, βόρεια του Κιέβου και την περιοχή Τσερνίχιβ».

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι ο Αμπράμοβιτς βοήθησε και όσους Ουκρανούς αναγκάστηκαν να περάσουν σε ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αλλά άμαχοι και δυνάμεις της Ουκρανίας παραμένουν «οχυρωμένοι» στο εργοστάσιο χημικών «Αζότ».

Ο Ουκρανός βουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι ίσως χρειαστεί η βοήθεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ώστε να εκκενωθεί το εργοστάσιο. «Όταν δοθεί η ευκαιρία, θα τηλεφωνήσω σίγουρα στον Αμπράμοβιτς ώστε να προστατεύσει το ουκρανικά συμφέροντα», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, στο χημικό εργοστάσιο «Azot» έχουν βρει καταφύγιο 568 άμαχοι, ανάμεσά τους και 38 παιδιά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον μία εβδομάδα στη θάλασσα το ακέφαλο πτώμα – Νέες πληροφορίες από το Λιμεναρχείο

Loading