Πώς περιγράφει κάτοικος της Ιερουσαλήμ την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – «Μπήκαμε στο καταφύγιο στις 02:00»

«Είμαστε συνηθισμένοι» είπε η Τζουλιάνα Ναχμίας μιλώντας στο ΕΡΤNews.

«Η Δευτέρα μας βρίσκει στην καθημερινότητά μας, τη ρουτίνα μας. Συμπεριλαμβανομένων των σχολείων» επεσήμανε η Τζουλιάνα Ναχμίας εξηγώντας ότι υπήρχε προειδοποίηση από την Πέμπτη, από το Ιράν, ότι θα χτυπήσει μέσα τις επόμενες 48 ώρες.

propoli


«Το Σάββατο, όταν ξεκίνησε η επίθεση, όταν έφυγαν οι πρώτοι βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν, ήταν κάπου στις δύο παρά τέταρτο τα ξημερώματα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Χτυπούσαν συναγερμοί σε όλο το Ισραήλ. Βασικά άρχισαν από το νότο. Εμείς ακούγαμε κάποιες μακρινές σειρήνες και παρόλα αυτά μπήκαμε στο καταφύγιο γύρω στις 02:00, όπως και μας είχαν ειδοποιήσει» περιέγραψε.

«Μπήκαμε όλη η οικογένεια στο καταφύγιο. Το είχαμε φυσικά προετοιμάσει, το είχαμε αδειάσει από πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να είναι εκεί. Είχαμε βάλει νερό, πρώτες βοήθειες και φακούς, τρανζίστορ και μπήκαμε μέσα… Το Σάββατο είχα ετοιμάσει μια τσάντα με κονσέρβες και ξηρή τροφή τα οποία τα πήραμε στο καταφύγιο» πρόσθεσε τονίζοντας «Είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήταν τίποτα το διαφορετικό».

«Εγώ προσωπικά ζω στο Ισραήλ 30 χρόνια και η 7η Οκτωβρίου ήταν η πρώτη φορά που έζησα αυτό το αίσθημα του πολέμου. Ξαφνικά να σταματήσεις τα πάντα και να πας στο καταφύγιο. Ήταν και για εμένα πρωτόγνωρο και καθόλου ευχάριστο» δήλωσε κλείνοντας.

Loading