Πούτιν: «Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα εξοργιζόταν βλέποντας τα πλάνα με τα ματωμένα παιδιά της Γάζας»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σήμερα σχολίασε τις εικόνες των “ματωμένων παιδιών” στη Λωρίδα της Γάζας και δήλωσε ότι κάθε “φυσιολογικός άνθρωπος” θα εξοργιζόταν από αυτές.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ταραχές στη ρωσική περιοχή Νταγκεστάν, όπου εισέβαλαν εκατοντάδες άνθρωποι σε αεροδρόμιο αναζητώντας Εβραίους που είχαν φτάσει από το Τελ Αβίβ, ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι Ρώσοι πρέπει να έχουν “καθαρό μυαλό”.

propoli

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση ότι είναι υπεύθυνες για τις ταραχές, μια κατηγορία που απορρίφθηκε ως ψευδής από τόσο το Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον.

«Όσον αφορά αυτά τα γεγονότα στη Μαχατσκαλά… ήταν εύκολο να ρίξουμε μια σπίθα, πολύ εύκολο. Με φόντο τη φρίκη που λαμβάνει χώρα εκεί (στη Γάζα), είναι εύκολο να το κάνεις, γιατί… όταν βλέπεις τον πόνο και τα ματωμένα παιδιά, σφίγγεις τις γροθιές σου και σου έρχονται δάκρυα στα μάτια».

Ο Πούτιν πρόσθεσε:

«Και αυτή, νομίζω, είναι η αντίδραση κάθε φυσιολογικού ανθρώπου. Και αν δεν υπάρχει τέτοια αντίδραση, τότε ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καρδιά, είναι φτιαγμένος από πέτρα. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να επεξεργαστούμε αυτά τα γεγονότα με καθαρό μυαλό και να καταλάβουμε πού είναι η ρίζα του κακού».

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Να μην προσπαθήσει η Χεζμπολάχ να επωφεληθεί από τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Loading