Η δημοσκοπική αγωνία του Μητσοτάκη, τα εκβιαστικά διλήμματα και η «τρεχάλα» στα προπύργια της Νίκης

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επανέφεραν τα χαμόγελα στη ΝΔ, αν και η αλήθεια είναι ότι η δημοσκοπική αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έκδηλη και για αυτό θέτε εκβιαστικά διλήμματα, ενώ συνεχίζει την προεκλογική “τρεχάλα” σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας που θεωρούνται ως προπύργια της Νίκης.

Σε όλες τις περιοδείες που πραγματοποιεί, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα δυο προεκλογικά διλήμματα, την πολιτική σταθερότητα και την ισχυρή φωνή της ΝΔ στις Βρυξέλλες. Το έκανε και χθες από τον Έβρο, όπου διατράνωσε την άποψη ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου έχει μεγάλη σημασία για το αν θα μπορεί η χώρα να συνεχίσει με την ίδια αυτοπεποίθηση και ορμητικότητα τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών ή αν θα δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να ισχυριστούν ότι κάτι άλλαξε στο πολιτικό τοπίο και πως η κυβέρνηση δεν έχει πια την ίδια νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό να συνεχίσει τη δουλειά της.

propoli

Όπως επισήμανε στις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει μεγάλη σημασία η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από τις ευρωεκλογές, ώστε το αποτέλεσμα της κάλπης να “φρενάρει” τις φιλοδοξίες της αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά. “Δεν έχουν εναλλακτική πρόταση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να φύγει ο Μητσοτάκης». Όταν τους ρωτάς τι θα γίνει μετά, ακούς σιωπή. Δεν είπα ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, αλλά αυτό το οποίο μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Είναι μια πολύ καλύτερη χώρα” σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας προσωπικό χαρακτήρα στη μάχη της 9ης Ιουνίου.

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, τρεις περιφερειακές ενότητες που η Νίκη καταγράφει σημαντική δυναμική, ενώ το Σάββατο τα Βριλήσσια και τη Δευτέρα τη Θεσσαλονίκη, για να ακολουθήσουν Κρήτη και Ήπειρος. Όσον αφορά στις μεγάλες προεκλογικές του συγκεντρώσεις, στη Θεσσαλονίκη έχει κλείσει την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο λιμάνι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην Αθήνα.

Loading