(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ναι στον πολιτικό γάμο, αλλά δε θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα

«Δεν θα βάλω θέμα κομματικής πειθαρχίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μιλώντας για την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα με το οποίο θεσμοθετείται το δικαίωμα στον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο νομοθέτησης που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τονίζοντας πως το σχέδιο νόμου δεν θα είναι κάτι επαναστατικό και διαφορετικό απ’ ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι «δεν θα πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα». «Μιλάμε για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε ούτε για εκκλησία ούτε για στεφάνια», διευκρίνισε.

propoli

Όπως ανέφερε, «σέβομαι όλες τις απόψεις και «θέλω το θέμα αυτό, να δούμε αν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν κοινό τόπο». «Θα ακούσουμε τις απόψεις της εκκλησίας», σημείωσε, ενώ υπενθύμισε ότι η εκκλησία ήταν απέναντι στον πολιτικό γάμο και στην καύση των νεκρών. Τόνισε ότι θέλει να ωριμάσει η συζήτηση στην κοινωνία, πριν φέρει την εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε σχέση με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, είπε πως «υπάρχουν παιδιά σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί μία πραγματικότητα ότι ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ρυθμίσουμε το ζήτημα που αφορά αυτά τα ζευγάρια. «Εμείς δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης παραγωγής. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» ξεκαθάρισε και τόνισε πως «δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο Γονέας 1 και Γονέας 2».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ καθώς είναι θέμα συνείδησης. Τόνισε μάλιστα ότι η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που δεν δημιουργεί πρόβλημα.

«Είναι θέμα συνείδησης. Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση».

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Το αίτημα για τα F35 είναι ώριμο και θα εγκριθεί σύντομα από τις ΗΠΑ (LIVE)

Loading