Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Ώρα να σοβαρευτούν, να σταματήσουν τα μικροκομματικά παιχνιδάκια»

«Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, τα Σκόπια είναι»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί και στα ζητήματα της ονομασίας δεν θα κάνουμε πίσω και όσοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν προεδρία της Μακεδονίας θα μας βρουν απέναντι», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο OPEN σήμερα, Τετάρτη 22/5.

propoli

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η βάση της ΝΔ συσπειρώνεται και θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός. «Θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και σε εκείνους που κοιτούν στα δεξιά μας», υπογράμμισε.

«Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και να σεβαστούν τη συνθήκη, εφόσον θέλουν να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Βεβαίως και ζήτησα παρέμβαση από την Ευρώπη και η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι. Και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν.

Τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν. Υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε το μέλλον της συμφωνίας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πίεση για να αντιληφθούν ότι οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση.

Αφελείς δεν είμαστε και ξέρουμε να διαχειριζόμαστε μικροκομματικά παιχνιδάκια και γι’ αυτό δεν κυρώσαμε τα μνημόνια. Είναι και ανιστόρητοι. Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία και είπαμε ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην κύρωση των μνημονίων. Αν κυρώσουμε τα μνημόνια, θα τους δώσουμε πάτημα να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Σε αυτή τη συγκυρία δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια», είπε ακόμα.

Loading