Ο Μητσοτάκης «ρίχνει» και πάλι το… χαρτί της σταθερότητας ως εθνικό διακύβευμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης «ρίχνει» και πάλι το… χαρτί της σταθερότητας ως εθνικό διακύβευμα

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει ότι το να ποντάρουν στα εγχώρια «ήρεμα νερά» είναι η πιο ασφαλής συνταγή ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Όποιος άκουσε και διάβασε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το Καρπενήσι κατέληξε εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ρίχνει» και πάλι το… χαρτί της σταθερότητας στο πολιτικό τραπέζι ως εθνικό διακύβευμα. Με αυτό το πολιτικό αφήγημα θα πορευτεί μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και με ατάκες του στυλ «θα πάρουμε πίσω τα λεφτά από τους κλέφτες».

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει ότι το να ποντάρουν στα εγχώρια «ήρεμα νερά» είναι η πιο ασφαλής συνταγή ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και συγκρίνουν τη σημερινή εικόνα της χώρας σε σχέση με δέκα χρόνια πριν.

Οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα

Τη στρατηγική αυτή αποκάλυψε με τη ρητορική του ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή έδειξε το δρόμο συγκρίνοντας τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με εκείνα της περιόδου διακυβέρνησης Τσίπρα. «Ζούσαν άραγε καλύτερα οι Έλληνες, πριν από 10 χρόνια, όταν η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωζώνη;  Ήταν μήπως καλύτερα τα πράγματα το 2019, όταν οι επενδύσεις στην Ελλάδα φυτοζωούσαν και η Ελλάδα αντί να συγκλίνει, απέκλινε από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Είναι ανακριβές ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 64% μεταξύ 2019-2024; Κι ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Είναι μικρότερο ποσοστό στην ανεργία το 7,9%, το σημερινό δηλαδή ποσοστό, ή το 18%, το ποσοστό δηλαδή του 2019; Είναι μικρό πράγμα σε μια χώρα 10,5 εκατ., όπως η Ελλάδα, να έχουν δημιουργηθεί περισσότερο από μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας; Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο κατώτατος και ο μέσος μισθός αυξήθηκαν παραπάνω από τον πληθωρισμό; Ο κατώτατος είχε μια αύξηση 35% και ο μέσος μισθός 28%, όταν ο πληθωρισμός από το 2019 μέχρι σήμερα είναι 19,2%! Είναι αλήθεια ή όχι ότι μειώθηκαν 72 διαφορετικοί φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 μονάδες; Κι ότι έτσι φτάσαμε, μετά από πολύ καιρό, ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές, στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, να μας πει έστω έναν φόρο που αυξήθηκε από το 2019 μέχρι σήμερα».

Στρατηγική απαξίωσης ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα

Τα παραπάνω ερωτήματα μοιάζουν ρητορικά αν λάβουμε υπόψη όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Το γεγονός ότι ο κ. Χατζηδάκης συνέκρινε τις περιόδους Μητσοτάκη-Τσίπρα δεν σημαίνει ότι στην κυβέρνηση «μετρούν» ως αντίπαλο δέος τον πρώην πρωθυπουργό. Απεναντίας… Εστιάζουν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει στρατηγική απαξίωσης της Χαριλάου Τρικούπη και επένδυσης στο κεντρώο ακροατήριο.  

Loading

Play