Η σύλληψη ενός άνδρα για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω, έφερε στο φως την ταυτότητα του άγνωστου μέχρι πρότινος εμπρηστή του Υμηττού.
Ο 32χρονος, με παλαιστινιακή καταγωγή, είχε καταγραφεί σε βίντεο τη στιγμή που άναβε επικίνδυνη πυρκαγιά στο δάσος του Καρέα, στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η ταυτότητά του παρέμενε για ημέρες άγνωστη στις αρχές. Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, βλέποντας το πρόσωπό του σε υλικό από το Αιγάλεω, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Έτσι, ο 32χρονος αναμένεται σήμερα να βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή, κατηγορούμενος για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση.
Παράλληλα, διερευνάται εάν συνδέεται και με άλλες τρεις φωτιές που ξέσπασαν μέσα στο καλοκαίρι στην περιοχή του Υμηττού.
Το ίδιο άτομο, τον Μάιο, είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε συμπατριώτη του στον Άγιο Παντελεήμονα. Παρά την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και την παραπομπή του στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: του επιβλήθηκε η υποχρέωση να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν άστεγος, εμφάνιζε διαταραγμένη και επικίνδυνη συμπεριφορά, ενώ είχε προσαχθεί πάνω από 25 φορές για διάφορες υποθέσεις.
Οι σεξουαλικές επιθέσεις
Το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε στο Αιγάλεω όπου προέβη σε τρεις σεξουαλικές επιθέσεις με θύμα τρεις γυναίκες ηλικίας 14, 17 και 58 χρόνων. Η επίθεση στην 17χρονη καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας που διέμενε η κοπέλα. Η νεαρή κοπέλα του φώναζε ενώ εκείνος βρισκόταν στην είσοδο της πυλωτής: «Φύγε, φύγε τώρα, τι θέλεις;». Παράλληλα χτυπούσε όλα τα κουδούνια των ενοίκων της πολυκατοικίας, όπως και της μητέρας της προκειμένου να κατέβει κάτω γιατί βρίσκεται κάποιος στην είσοδο.
Ο 32χρονος είχε περάσει στην πυλωτή, η 17χρονη συνέχιζε να φωνάζει: «Τι θέλεις; Έχει κάμερες παντού». Ένας νεαρός που είδε τις κινήσεις του δράστη, σε αντίστοιχη επίθεση που είχε κάνει νωρίτερα σε μία 14χρονη, είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και ακολούθησε τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε μαζί με έναν ξάδελφο του νεαρού κοριτσιού.
Ο 32χρονος από τις 13:15 έως και 13:30, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Μαρμαρά, προσέγγισε έναν 14χρονο κορίτσι. Αφού την έπιασε αγκαλιάζοντας την σφιχτά στο ύψος της μέσης, την έριξε κάτω, ανέβηκε προς το λαιμό, την έφτυσε στο πρόσωπο και στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας. Στη συνέχει στην οδό Ελλησπόντου, εντόπισε μία 58χρονη γυναίκα, την άρπαξε από και κόλλησε από πίσω της, της έπιασε το χέρι και αφού πλησίασε το κεφάλι του στο αυτί της, ξεφύσησέ και έπειτα έφυγε περπατώντας.
Κατάληξή του ήταν η οδός Νικομηδείας, όπου άνοιξε την πόρτα της πυλωτής πολυκατοικίας, που μόλις είχε μπει η 17χρονη κοπέλα, και ενώ του ζητούσε να φύγει, εκείνος έκανε κίνηση σαν να θέλει να κατεβάσει το παντελόνι του και σήκωσε τη μπλούζα του. Τότε εκείνη φώναξε σε βοήθεια και πάτησε το θυροτηλέφωνο όπου και της άνοιξε η μητέρα της. Και οι τρεις γυναίκες είχαν καλέσει την Άμεση Δράση δίνοντας τα χαρακτηριστικά του δράστη για την αναζήτηση του.
Ένας 30χρονος που είχε δει τις σεξουαλικές επιθέσεις ακολουθούσε τον δράστη και ενημέρωσε την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον 20χρονο ξάδερφο της 17χρονης, τον ακολούθησαν μαζί και τον ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Νίκαιας και Κύπρου στο Αιγάλεω. Στη συνέχεια αστυνομική της ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν εκεί συνέλαβαν τον 32χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.
Ο άνδρας που είχε γεννηθεί στη Συρία και έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όμως στη συνέχεια συνελήφθη με νέο ένταλμα που εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τον εμπρησμό.
Πηγή: thetoc.gr