Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ζήτησε την πειθαρχική εξέταση της εισαγγελέως Λάρισας μετά την αρχειοθέτηση της προσφυγής των συγγενών για την αλλοίωση του χώρου

Τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της εισαγγελέας Λάρισας, Ειρήνης Κεχαγιά, ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά την απόρριψη της μήνυσης που είχαν καταθέσει κατά συγκεκριμένων προσώπων συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, κατά συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι υπουργοί Χρήστος Τριαντόπουλος, Ζωή Ράπτη. Η μήνυση αφορά αλλοίωση του χώρου όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας είχε απορρίψει τη μήνυση, παρακάμπτοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή κάθε δικογραφία που αφορά κάποιον υπουργό. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (17/4) ο Παύλος Ασλανίδης προσέφυγε κατά αυτής της απόφασης, διά του δικηγόρου του, Γιώργου Ηλιούπολου, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε παραγγελία για να εξεταστεί αν υπάρχει πειθαρχική ευθύνη της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, Ειρήνης Κεχαγιά.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς αυτό που τονίζουν από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς των θυμάτων είναι ότι θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους για να δικαιωθούν, με το μπάζωμα στα Τέμπη να παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της υπόθεσης.

Loading