Θεσσαλονίκη – Δυστύχημα στα Τέμπη: Εκδήλωση μνήμης στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ – Συγκινητικές στιγμές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, οι σύλλογοι καθηγητών και φοιτητών πραγματοποίησαν μια συγκινητική εκδήλωση για τους 57 νεκρούς στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

propoli

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησαν καθηγητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, οι οποίοι τόνισαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί και υποσχέθηκαν ότι ο λαός δεν θα ξεχάσει τους νεκρούς του.

Μετέπειτα τον λόγο πήρε η μητέρα μιας εκ των θυμάτων στα Τέμπη, της Αγάπης Τσακλίδου, Ελένη Βασάρα η οποία παρουσίασε στον κόσμο όλο το ιστορικό πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κα Ελένη Βασάρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις που εδώ και μια δεκαετία, όπως τόνισε, δεν υλοποίησαν την σύμβαση 717 με την τελευταία αναβολή να ήταν για την 1η Μάρτη του 2023.

Επίσης τόνισε ότι οι γονείς ζητάνε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη άσχετα με το ποσό ψηλά βρίσκονται οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας.

Συγκινητικές στιγμές στην αίθουσα τελετών

Με το τέλος της ομιλίας της Ελένης Βασάρα, ο κόσμος στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ σηκώθηκε και την χειροκρότησε όρθιος ενώ φοιτητές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην συγκάλυψη του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», με τους συγγενείς θυμάτων να τους χειροκροτούν.

Εργαζόμενος στην Hellenic Train : “Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα θέματα ασφάλειας»

Στο βήμα για χαιρετισμό ανέβηκε εργαζόμενος της Hellenic Train, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε θέματα ασφάλειας τίποτα δεν έχει αλλάξει και οδεύουμε για ακόμα μια τραγωδία.

Επίσης κάλεσε τον κόσμο σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη, ενώ όπως ανέφερε έχουν δώσει όρκο στους νεκρούς συναδέλφους τους, στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και στους ζωντανούς ότι θα παλέψουν για να μην συμβεί ξανά παρόμοιο έγκλημα και να αποκτήσει ο λαός τον σιδηρόδρομο που του αξίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Τέμπη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των συγγενών

Loading