Τι να κάνεις για να χαλαρώσεις την ώρα της πτήσης

Πώς να πας ξεκούραστη/ος στον προορισμό σου

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι απολαυστικά για πολλούς ανθρώπους, χάρη στο excitement της αιώρησης πάνω από τα σύννεφα, αλλά και του τελικού προορισμού, δεν παύουν όμως να αποτελούν και διαδικασία γεμάτη στρες για ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού.

propoli

Για να διαχειριστείς αυτό το άγχος, ο ύπνος είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος, που θα σε βοηθήσει μάλιστα να είσαι και ξεκούραστη μετά την πτήση, απολαμβάνοντας ουσιαστικά την ημέρα σου όταν φτάσεις στο μέρος που πρόκειται να επισκεφθείς.

Να λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι να κάνεις, προκειμένου να καταφέρεις να κοιμηθείς στην πτήση, αν αυτό δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

Διάλεξε καλή ώρα πτήσης

Όσο κι αν είναι προτιμότερο να επιλέξεις πρωινή πτήση για να χαρείς ολόκληρη τη μέρα στον προορισμό σου, δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να ξεκινούσες μία ημέρα νωρίτερα, επιλέγοντας βραδινή ή απογευματινή πτήση. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χαλάσεις τον κύκλο του ύπνου σου, μιας που θα πέσεις για αυτόν την κατάλληλη στιγμή.

Βρες τη σωστή θέση

 Για να μην σε σηκώσει κανείς για να επισκεφθεί για παράδειγμα την τουαλέτα, επίλεξε θέση στο παράθυρο του αεροπλάνου ή κλείσε στις μπροστινές θέσεις, για να αποφύγεις το να βρίσκεσαι κοντά στην τουαλέτα, όπου συνήθως έχει θόρυβο.

Βάλε άνετα ρούχα

Βεβαιώσου ότι φοράς άνετα ρούχα που δεν θα σε περιορίζουν στο να κοιμηθείς, όπως ένα μαλακό κολάν και ένα πουλόβερ/φούτερ. Θα σου φανεί επίσης βολικό το να ντυθείς σε layers, ώστε να ρυθμίζεις το πόση ζέστη σου προσφέρουν τα ρούχα σου στην πτήση.  

Βρες συμμάχους ύπνου

Στη χειραποσκευή σου μπορείς να έχεις μαζί σου μία μικρή φλις κουβέρτα και ένα μαξιλάρι ταξιδίου, αλλά και μία μάσκα ύπνου και ωτασπίδες για να μειώσεις τους θορύβους και άλλες οχλήσεις. Εναλλακτικά, μερικοί από τους παραπάνω συμμάχους πωλούνται και μέσα στο αεροπλάνο.

Άσε κάτω το κινητό

Μην χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για ταινία ή σειρά, ούτε όμως και για μουσική και podcast. Αυτά θα σε δυσκολέψουν στην πραγματικότητα να κοιμηθείς, ακόμη κι αν εσύ νομίζεις ότι θα χαλαρώσεις.

Μην πιείς καφέ

Όταν σου προσφέρει το προσωπικό καφέ, αρνήσου και ζήτα εναλλακτικά ένα τσάι ή απλά νερό για την ενυδάτωσή σου. Στην ίδια λογική, απόφυγε το αλκοόλ που δεν σε χαλαρώνει – όσο κι αν το πιστεύεις – και ιδανικά μην καταναλώσεις ούτε το γεύμα που προσφέρεται, αν φυσικά η πτήση σου δεν είναι πολύωρη.

Πηγή: allyou.gr

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιανός: Στην Ιταλία με τα παιδιά του για το Πάσχα (ΦΩΤΟ)

Loading