Μπύρα: Οι ευρωπαϊκοί λαοί και η κατανάλωση τους [γράφημα]

Μπύρα: Οι ευρωπαϊκοί λαοί και η κατανάλωση τους [γράφημα]

Ανακαλύψτε την κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη το 2024 και τις τάσεις στην παραγωγή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών. Η κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη συνεχίζει να αυξάνεται, με σημαντική άνοδο στην παραγωγή, ιδιαίτερα για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ. Η μπύρα, ένα ποτό που κυμαίνεται από το απλό και καθημερινό μέχρι το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο, προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων και στυλ που ικανοποιούν τις προτιμήσεις πολλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2024, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγαν συνολικά 34,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, με 32,7 δισεκατομμύρια λίτρα αλκοολούχες και 2 δισεκατομμύρια λίτρα χωρίς αλκοόλ. Σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή αλκοολούχων μπυρών παρουσίασε μικρή αύξηση κατά 0,6%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολούχων αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 11,1%.

Η Γερμανία παραμένει ο κορυφαίος παραγωγός μπύρας στην ΕΕ, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Πολωνία, ενώ η Ελλάδα κατέχει την 12η θέση με 434 εκατομμύρια λίτρα παραγωγής. Η Ολλανδία, εκτός από τον ρόλο της ως κορυφαίος παραγωγός, συνεχίζει να ηγείται ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπύρας στην ΕΕ, παρά τη μικρή μείωση των εξαγωγών της το 2024.

Στις εισαγωγές, η Γαλλία παραμένει στην κορυφή με 0,8 δισεκατομμύρια λίτρα, ενώ ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, δείχνοντας την προτίμηση των Ευρωπαίων για τις μπύρες που παράγονται σε άλλες χώρες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play