Η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού ενέκρινε τρεις σημαντικές προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.
Τις σχετικές εισηγήσεις παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Γατσιός, οι οποίες έλαβαν τη θετική γνωμοδότηση του οργάνου, ώστε να προωθηθούν στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική λήψη απόφασης.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες δράσης:
«Φίλοι και Πρεσβευτές της Κασσάνδρας»: Πρόκειται για έναν θεσμό επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής πιστότητας και τη δημιουργία ενός δικτύου προβολής του προορισμού.
«Αγροδιατροφική και γαστρονομική ταυτότητα»: Στρατηγική που συνδέει τον τουριστικό τομέα με την τοπική παραγωγή, προσφέροντας αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες στους επισκέπτες και ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.
«Η Γιγαντομαχία και η αρχαία Φλέγρα»: Πρωτοβουλία αξιοποίησης της μυθολογικής κληρονομιάς του τόπου για τη διαμόρφωση ενός ξεχωριστού πολιτιστικού αφηγήματος, εμπνευσμένου και από τη συγγραφική εργασία «Φλεγραίοι Γίγαντες» του Απόστολου Στρατή.
Στη συνεδρίαση έδωσε το «παρών» ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Μάριος Παπαστεφάνου, ενώ τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες εξέφρασε ο Δήμαρχος, Ηρακλής Λειβαδιώτης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γατσιός, η ουσιαστική τουριστική αναβάθμιση προϋποθέτει συστηματικό σχεδιασμό και συνεργασία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
![]()
