Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας στον πολιτισμό

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας στον πολιτισμό

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον πολιτισμό για τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες εργασίας τους. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Αυγούστου, στο υπουργείο Εργασίας από εργαζομένους στον πολιτισμό, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα που είχε ως θύμα τον 51χρονο ηχολήπτη. Η κινητοποίηση αποσκοπούσε στην ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στον τομέα αυτό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) υπενθυμίζει ότι η απώλεια του Γιάννη Αρτόπουλου συνέβη κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας με εξαντλητικά προγράμματα.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συνάντησε τον υφυπουργό Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, παρουσιάζοντας τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Η ΠΟΘΑ τόνισε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι επικίνδυνες, με τους τεχνικούς να εργάζονται υπό συνθήκες ακραίας κόπωσης και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Η διαμαρτυρία, πραγματοποιήθηκε την επομένη της κηδείας του συναδέλφου τους, και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που δήλωνε: «Είμαστε οι εργάτες της τέχνης και του πολιτισμού». Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό διεκδικούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλείας και εργασιακής υγείας, καθώς τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται συνεχώς.

Η ΠΟΘΑ και οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέθεσαν στην πολιτική ηγεσία την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις, αναφερόμενοι στις διαρκείς παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων που βιώνουν. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους θεάματος και ακροάματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και να αποφευχθούν περαιτέρω τραγωδίες.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play