Εκρηκτική αύξηση του πλούτου των millennials στις ΗΠΑ: Φανταστικός ή πραγματικός πλούτος;

Αναλύουμε την εκρηκτική αύξηση του πλούτου των millennials στις ΗΠΑ και την πραγματικότητα πίσω από τον φανταστικό πλούτο. Οι millennials στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο από την εποχή που τους χαρακτήριζαν τεμπέληδες ή κακομαθημένους. Παρά την καθυστέρηση στην επίτευξη βασικών σταθμών στη ζωή τους σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, έχουν πλέον αποκτήσει περισσότερη περιουσία από τους γονείς τους στην ίδια ηλικία, όπως καταδεικνύει ανάλυση της Federal Reserve του Σεντ Λούις. Ο συνολικός πλούτος αυτής της γενιάς έχει φτάσει τα 15,95 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος από 3,94 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από πέντε χρόνια.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των millennials δεν θεωρεί τον εαυτό της πλούσιο. Οι συνθήκες της αγοράς και η άνοδος των αξιών των ακινήτων συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση του πλούτου τους, αλλά η έλλειψη ρευστότητας από περιουσιακά στοιχεία, όπως η αξία ενός σπιτιού ή συνταξιοδοτικού προγράμματος, έχει οδηγήσει στην έννοια του «φανταστικού πλούτου». Οι millennials, ειδικότερα, συναντούν προκλήσεις στην αξιοποίηση αυτού του πλούτου.

Η αγορά κατοικίας αποτέλεσε έναν από τους κύριους παράγοντες αύξησης της περιουσίας τους, με τις τιμές των ακινήτων να έχουν αυξηθεί κατά 44% μεταξύ 2019 και 2022. Ωστόσο, οι συμβουλές ειδικών επισημαίνουν ότι η ιδιοκατοίκηση δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια σε άλλες επενδύσεις. «Η οικονομική άνεση σήμερα είναι πιο δύσκολη για κάθε γενιά, λόγω των αυξανόμενων κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία, την υγειονομική περίθαλψη και την οικονομική ευημερία», υπογραμμίζει ο οικονομολόγος Μπρετ Χάουζ.

Πολλοί millennials αναφέρουν ότι οι προκλήσεις της οικονομικής ασφάλειας είναι πιο σοβαρές από ό,τι ήταν για τους γονείς τους, με υψηλότερες υποχρεώσεις φοιτητικών δανείων και αυξημένα έξοδα διαβίωσης να περιορίζουν τις δυνατότητές τους για αποταμίευση. Ακόμα και αν έχουν αναγνωρίσει κάποια πρόοδο προς την επίτευξη οικονομικών στόχων, η αίσθηση οικονομικής ασφάλειας συνδέεται λιγότερο με την ποσότητα χρημάτων που έχουν και περισσότερο με την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τα έξοδά τους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play