Η Gen Z στρέφεται σε επενδύσεις μέσω εφαρμογών, αναζητώντας γρήγορο πλούτο παρά μακροχρόνιες στρατηγικές. Πολλοί άνθρωποι έχουν απορρίψει τον πλούτο, αλλά φαίνεται ότι αυτή η στάση αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, κυρίως από τις νεότερες γενιές που αναζητούν το «εύκολο χρήμα» σε βάρος της δόξας. Αυτή η στροφή στις επενδύσεις από τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι κάνουν χρήση εφαρμογών για να επενδύσουν ή να τζογάρουν, καταδεικνύει μια αλλαγή στη χρηματοοικονομική κουλτούρα της εποχής. Αρκετοί μάλιστα περιμένουν να ενηλικιωθούν για να έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς και να μη χρησιμοποιούν με σκιώδη τρόπο τον λογαριασμό κάποιου ενήλικου συγγενούς.
Η γνώση γύρω από αυτά τα θέματα, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμβαδίζει με την αυξανόμενη τάση των νέων να επενδύουν. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες νέοι έχουν μέσο δείκτη χρηματοοικονομικής παιδείας 56/100, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν βασικές έννοιες των χρηματοοικονομικών. Παρ’ όλα αυτά, οι βραχυχρόνιες επενδύσεις σε προϊόντα υψηλού κινδύνου αποκτούν έδαφος, παρά τις πικρές εμπειρίες των γονιών τους από τις οικονομικές καταρρεύσεις του παρελθόντος.
Το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, καθώς σε όλη την Ευρώπη οι νεαροί επενδυτές είναι σε άνοδο. Ενώ οι Millennials ήταν η πρώτη γενιά που επένδυσε ψηφιακά, η Gen Z επενδύει σε ακόμα νεαρότερη ηλικία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr