Ισχυρό ενδιαφέρον από 110 χώρες για το Ελληνικό – Ποιες αγορές και ποια τα κίνητρα

Ισχυρό ενδιαφέρον από 110 χώρες για το Ελληνικό – Ποιες αγορές και ποια τα κίνητρα

Αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για το Ελληνικό με 17.000 υποψήφιους αγοραστές από 110 χώρες. Μέχρι σήμερα, περίπου 17.000 υποψήφιοι από περισσότερες από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τις κατοικίες στο Ελληνικό, δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Μουλάς, Chief Commercial Officer, Residential της Lamda Development, κατά τη διάρκεια του Athens Riviera Summit. Η ζήτηση προέρχεται από κάθε γωνιά του πλανήτη, με το 65% των ενδιαφερόμενων να είναι Ευρωπαίοι, το 15% Αμερικανοί και το 12% από τη Μέση Ανατολή. Η σημαντική παρουσία παρατηρείται επίσης από χώρες όπως η Βρετανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Τουρκία και η Ελβετία.

Οι αγοραστές δεν έχουν ενιαίο προφίλ. Οι ξένοι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται όσο προχωρούν τα έργα και διακρίνονται από διαφορετικά κίνητρα, είτε βλέπουν το Ελληνικό ως μόνιμη κατοικία είτε ως επενδυτική επιλογή. Σχεδόν το 47% των αγοραστών θεωρούν την αγορά κατοικίας στο Ελληνικό ως επένδυση, προσδοκώντας αποδόσεις από 5% έως 7% μέσω μισθώσεων. Ένα ποσοστό 29% αποκτά κατοικία ως πρώτη, το 21% ως δεύτερη, ενώ μόλις το 3% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση Golden Visa.

Η ζήτηση επικεντρώνεται κυρίως σε διαμερίσματα δύο και τριών δωματίων, ενώ οι αγορές αφορούν κυρίως τα διαμερίσματα του παραλιακού μετώπου, τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι τιμές διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 13.700 ευρώ ανά τετραγωνικό για τον Riviera Tower, και περίπου 11.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα Cove Residences.

Η LAMDA Development έχει ήδη ανακοινώσει νέα αναπτυξιακά έργα όπως το East Village, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες με υπηρεσίες τύπου resort, που αναμένονται μέχρι το 2028. Η συνολική ανάπλαση του Ελληνικού θα προσφέρει 10.000 κατοικίες, και το ενδιαφέρον δεν προέρχεται μόνο από Έλληνες, αλλά και από διεθνείς αγοραστές που βλέπουν τις επενδύσεις ως μακροπρόθεσμες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play