Νέος γύρος πλειστηριασμών: Στο σφυρί ακίνητα αξίας εκατομμυρίων

Νέος γύρος πλειστηριασμών: Στο σφυρί ακίνητα αξίας εκατομμυρίων

Πλειστηριασμοί ακινήτων από την ΑΑΔΕ, πίεση για ρύθμιση χρεών και κίνηση στην αγορά ακινήτων. Το ηλεκτρονικό σφυρί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κτυπά για ακόμη μια φορά, βγάζοντας σε δημοπρασία κατοικίες, επαγγελματικά και βιομηχανικά κτίρια, καθώς και οικόπεδα. Η ΑΑΔΕ εντείνει την πίεση στους φορολογούμενους για την αποπληρωμή των οφειλών τους, χρησιμοποιώντας πλειστηριασμούς ως έσχατο μέσο. Αυτή η στρατηγική έρχεται σε μια περίοδο όπου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 111,6 δισ. ευρώ. Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων αποτελούν ουσιαστικό μέρος της πολιτικής της ΑΑΔΕ για την είσπραξη χρεών, ιδίως από μεγαλοοφειλέτες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ΑΑΔΕ έχει επιδοθεί σε στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε καταθέσεις, ακίνητα και εταιρικά συμμετοχικά σχήματα. Όταν εντοπίζεται περιουσία, η διαδικασία κατάσχεσης ή πλειστηριασμού ενεργοποιείται άμεσα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2025, οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 5,7 δισ. ευρώ, γεγονός που επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει πάνω από 30 πλειστηριασμούς ακινήτων, με αρχικές προσφορές να κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως και πάνω από 3,8 εκατ. ευρώ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα ακίνητα, όπως:

– Μεζονέτα 175 τ.μ. στη Μύκονο, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.880.000 ευρώ.

– Διαμέρισμα 80,50 τ.μ. στο Περιστέρι, με αρχική τιμή 126.000 ευρώ.

– Βιομηχανικά κτίρια στο Αιγάλεω, με τιμή προσφοράς 40.000 ευρώ.

Οι διαδικασίες συνεχίζουν να προχωρούν, θέτοντας προτεραιότητα στη συλλογή δημοσίων εσόδων, ενώ η αγορά ακινήτων αναμένεται να επηρεαστεί από αυτή την κίνηση της ΑΑΔΕ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play