Απίστευτο: Ζωολογικός έβαψε σκύλους ασπρόμαυρους και τους «πλάσαρε» ως αρκούδες πάντα

Tα «κινέζικα» πάντα, που αποκαλύφθηκαν την 1η Μαΐου στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην επαρχία Jiangsu, ήταν στην πραγματικότητα σκυλιά Chow Chow

Oργή έχει προκαλέσει ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα, του οποίου η διοίκηση αποφάσισε να βάψει σκύλους ασπρόμαυρους, και να τους εκθέσει ως αρκούδες πάντα, με πολλούς να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά κακοποίηση ζώου.

propoli

Όπως γράφει η New York Post, τα «κινέζικα» πάντα, που αποκαλύφθηκαν την 1η Μαΐου στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην επαρχία Jiangsu, ήταν στην πραγματικότητα σκυλιά Chow Chow, μια δασύτριχη ράτσα από τη Βόρεια Κίνα.

Σύμφωνα με το μέσο, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κούρεψαν το τρίχωμά τους και έβαψαν το πρόσωπό, το σώμα και τα αυτιά τους με μαύρες κηλίδες για να μοιάζουν με τις εμβληματικές αρκούδες της Κίνας.

Έπειτα εξέθεταν τα υποτιθέμενα «πάντα» σε έναν περίβολο κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προσελκύοντας πλήθη ανθρώπων, παρά την προφανή και ατσούμπαλη μεταμφίεσή τους.

Όταν οι αρμόδιοι ρωτήθηκαν γιατί προέβησαν σε αυτή την κίνηση, απάντησαν πως το έκαναν επειδή δεν διέθεταν πραγματικά αρκουδάκια πάντα. Πολλοί επισκέπτες κατηγόρησαν τον κήπο για κακοποίηση των ζώων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι τα «μασκαρέματά» τους δεν είναι επιβλαβή για τα σκυλάκια.

«Η φυσική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους εάν έχουν μακριά γούνα», ήταν η απάντηση του ζωολογικού.

Η συγκεκριμένη πρακτική βέβαια δεν συνιστά καινοτομία στην Κίνα. Τα κουτάβια και τα μικρά σκυλιά βαμμένα ως μωρά πάντα, είναι δημοφιλή κατοικίδια, ενώ πριν από μερικά χρόνια, ένα θεματικό καφέ με τέτοια ψεύτικα αρκουδάκια προκάλεσε πάλι αντιδράσεις.

Loading