Άδωνις Γεωργιάδης: “Άμεσα οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό”

Για τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ, ή θα ανακοινωθούν σύντομα, για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από την πανδημία, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδότοπων μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ, με μια διαδικασία που χρειάζεται την κατάθεση μόνο 3 δικαιολογητικών και όπως πρόσθεσε, η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει περίπου σε ένα μήνα.

propoli

Από αύριο Τρίτη 1 Ιουνίου ανοίγει επίσης η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος θα γίνεται αυτόματα.

Ταυτόχρονα, από σήμερα ξεκινά και η διαδικασία για την επιδότηση πάγιων δαπανών, επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού.

Σε ερώτηση για το μέτρο της μείωσης ενοικίων για τις επιχειρήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι το μετρό θα συνεχίσει να ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, τη στιγμή που για τις υπόλοιπες η άρση του γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το πότε άνοιξαν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανέναρξη της Εστίασης, ο ίδιος επεσήμανε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν σχετική αίτηση, με περισσότερες από 10.000 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμα πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό.

Αναφορικά με τις σχολές χορού που θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου, θα υπάρξει και για αυτές πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τέλος, σε ερώτηση για τα καταστήματα που δεν λειτουργούν γιατί  δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως είναι καταστήματα εστίασης και ίντερνετ καφέ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτά θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις εμποροπανηγύρεις.

Δείτε επίσης: Ημερίδα του Υπουργείου Υγείας: “Επιλέγω να μην Καπνίζω”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading