(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ακρίτα για πρόταση Ιερώνυμου: «Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Απάντηση στην πρόταση του Ιερώνυμου έδωσε η Ακρίτα από τις Σπέτσες.

Στις Σπέτσες έφτασε το μεσημέρι η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η οποία θα συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιούνται στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

propoli

Ερωτηθείσα για την πρόταση του Ιερώνυμου, για διενέργεια δημοψηφίσματος, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως «δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα που να αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δηλαδή ποιες θα είναι οι ερωτήσεις; Μία που να λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η δεύτερη που θα λέει όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίσοι; Διότι περί αυτού πρόκειται. Επίσης, άλλο είναι το κράτος και άλλο η Εκκλησία. Χαίρομαι πολύ που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναμίλησε για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «αποφάσισα να έρθω στη συνεδρίαση. Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρέπει να πω ότι πολύ δημοκρατικά δεν με πίεσε καθόλου, ανταλλάξαμε το σκεπτικό μας και τις απόψεις μας και τελικά αποφάσισα ότι πάνω απ’ όλα και πάνω από τις ενστάσεις πρέπει να βάλω την κομματική συνοχή σε μία εποχή που εμείς βαλλόμαστε από παντού. Και από εχθρούς και από πρώην φίλους. Και όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώην φίλους καμιά φορά είναι χειρότερο. Είμαστε μαζί όλοι εδώ». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα «συντροφικά πυρά» (σ.σ επίθεση Καρανίκα) η κυρία Ακρίτα είπε πως «δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω, τα είπα και τελείωσε. Πάντα υπάρχουν αυτά».

Δείτε επίσης: Παύλος Μαρινάκης: «Ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά έχουμε υποχρέωση να κάνουμε όσα έχουμε υποσχεθεί»

Loading