Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και η κατάσταση απαιτεί άμεσες πολιτικές αλλαγές. Το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέσω της πόντισης καλωδίου ανοιχτά της Κάσου επανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας τη σημασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποπεράτωσή του. Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι κρίσιμη, καθώς αν δεν γίνει σωστά, η Τουρκία θα πανηγυρίζει ότι παρεμποδίζει την άσκηση των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε, μιλώντας στο Κρήτη TV, ότι μια χώρα που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Η Ελλάδα, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει μικρότερο ΑΕΠ από το 2009, γεγονός που υποδηλώνει σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να επικεντρωθούν στη λύση των καθημερινών ζητημάτων και όχι να λειτουργούν ως δημοσιογράφοι. Τα ζητήματα που προανέφερε, όπως η ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργεια, καθώς και οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων, επισημάνθηκαν ως καίρια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «είμαστε η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» και επεσήμανε την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας.
Όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, τόνισε ότι θα υπάρξει άμεση κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και των προκλήσεων που σχετίζονται με τη γη.
Σχετικά με την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, ο Ανδρουλάκης επεσήμανε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου και φύλαξης. Αναφερόμενος στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τόνισε την ανάγκη δικαστικής διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η πολιτική αλλαγή απαιτεί προγραμματική δουλειά και στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες θα επιλέξουν το μέλλον της χώρας τους. «Η πολιτική αλλαγή να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά», κατέληξε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr