Ανδρουλάκης: Κενά περιεχομένου τα αφηγήματα του πρωθυπουργού – Καλούν νεκρούς και όχι ζωντανούς για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανδρουλάκης: Κενά περιεχομένου τα αφηγήματα του πρωθυπουργού – Καλούν νεκρούς και όχι ζωντανούς για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανάλυση της πολιτικής κριτικής του Νίκου Ανδρουλάκη στη κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις διεθνείς σχέσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε σφοδρή κριτική για την προχειρότητα που διακρίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενος στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ακύρωση της συνάντησης αποκαλύπτει και πιστοποιεί την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό του υπουργείου Εξωτερικών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι τα αφηγήματα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών είναι κενά περιεχομένου, θέτοντας ερωτήματα για την κατάσταση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του βρέθηκε και η κριτική απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ταυτίζεται με τον Νετανιάχου, απομακρύνοντάς την από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει το ψήφισμα του 2015, στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την ανάγκη να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι τα γαλάζια στελέχη υποτιμούν και υπονομεύουν τους θεσμούς, επικρίνοντας τη διαδικασία που επιλέγει να καλέσει νεκρούς στην εξεταστική επιτροπή αντί για ζωντανούς που εμπλέκονται στις κατηγορίες. Σημείωσε ότι αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και αναδεικνύει τη σοβαρότητα των θεσμικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη καταδεικνύει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, αναφέροντας την επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης να σταματήσει να επιτρέπει σε ισχυρά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο βάρος ακρίβειας και χρέους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play