(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Διον. Τεμπονέρας: «Θα κάνουμε στην άκρη για το καλό της Αριστεράς»

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την πολιτική του πλατφόρμα για ένα Μέτωπο Δημοκρατίας παρουσίασε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας, δίνοντας όμως απαντήσεις και στον Στέφανο Κασσελάκη.

propoli

Ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρθηκε στην στάση του στην παρούσα συγκυρία, λέγοντας πως «οι δικές μου «ρίζες» είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία».

Απαντώντας έμμεσα στις αιχμές της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη επισήμανε πως «το δικό μας «Εγώ» το προσφέρουμε πάντα με χαρά στο μεγάλο «Εμείς», το προσφέρουμε στη μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς, που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Πέσαμε στη μάχη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, στην πρώτη γραμμή όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα, και αναλάβαμε την ευθύνη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων».

Συνέχισε λέγοντας πως «σεβόμαστε απολύτως την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος, χωρίς να «κυνηγάμε χίμαιρες». Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες και είμαστε γεμάτοι αγάπη για τον συνάνθρωπο καιήδη πολύπλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα.Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σημείωσε, επίσης, πως «βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου».

Τόνισε πως «χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά». Μάλιστα, έκανε και μία αναφορά που πιθανότατα σχετίζεται με τις διεργασίες για τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε» κατέληξε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Δείτε επίσης: Καναδάς: Πυρκαγιές συνεχίζουν να «καίνε» κάτω από τα χιόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading