Αντισυστημισμός: Οι πολλοί μνηστήρες ενός πολιτικού ρεύματος

Αντισυστημισμός: Οι πολλοί μνηστήρες ενός πολιτικού ρεύματος

Αντισυστημισμός: οι νέοι πολιτικοί μνηστήρες ενόψει εκλογών και οι προκλήσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Η έννοια του αντισυστημισμού έχει αρχίσει να αποκτά μια όλο και πιο καθοριστική θέση στον πολιτικό διάλογο της χώρας, καθώς οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι αμελητέο, ειδικά ενόψει της στασιμότητας της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ο αντισυστημισμός συνιστά μια πολιτική στάση που εκφράζεται άτυπα και μπορεί να διεισδύει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, ακόμα και σε κυβερνητικά κόμματα, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες και τις αναταραχές στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του αντισυστημισμού είναι ότι μεταβάλλεται με τον χρόνο. Αν κατά την περίοδο 2010-2015 το αντιμνημόνιο ήταν το κυρίαρχο στοιχείο, σήμερα φαίνεται να παρατηρείται μια στροφή προς πιο αυταρχικά χαρακτηριστικά. Αυτό το φαινόμενο αναδεικνύεται από την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την κοινή γνώμη και την αμφισβήτηση θεσμών όπως η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.

Εν μέσω αυτού του πολιτικού τοπίου, πολλοί υποψήφιοι εμφανίζονται ως μνηστήρες του αντισυστημισμού. Αναμφίβολα, η Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφουν αυξημένη υποστήριξη, σε συνδυασμό με την απογοήτευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την κεντροαριστερή αντιπολίτευση. Εντούτοις, οι υποψήφιοι είναι πολλοί, καθώς τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτό το πολιτικό ρεύμα, αναζητώντας εναλλακτικές προσεγγίσεις και στρατηγικές που θα τους επιτρέψουν να κατακτήσουν μια μερίδα της κοινής γνώμης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play