Η Βουλή απορρίπτει το αίτημα άρσης ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ στην υπόθεση Τριαντόπουλου, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας των 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη fast-track προκαταρκτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη και τις πιθανές ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου, απορρίφθηκε σήμερα από τη Βουλή. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού κατά των βουλευτών της ΝΔ για παράβαση καθήκοντος και άλλες ποινικές ευθύνες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, οι τόνοι ανέβηκαν, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της μέσω του Συντάγματος. Οι βουλευτές των κομμάτων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εφηύρε το μοντέλο Τριαντόπουλου για να αποφύγει τη διαδικασία ελέγχου από την προανακριτική επιτροπή.
Αντιθέτως, η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι η μήνυση της κ. Καρυστιανού πρέπει να ερμηνευθεί στενά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να διωχθούν οι βουλευτές για απόψεις που εξέφρασαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ αντέτεινε ότι «η παραβίαση του Συντάγματος δεν αποτελεί βουλευτικό καθήκον».
Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή και εξέφρασε την πολιτική ευθύνη των βουλευτών της ΝΔ. Αντίστοιχες απόψεις εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας, και άλλων κομμάτων, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για επιλεκτική ερμηνεία του Συντάγματος. Η αντιπαράθεση συνεχίζεται με έντονες αντιδράσεις και πολιτικές προεκτάσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr