(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Casus belli για την ΚΝΕ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!»

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι αιτία πολέμου! Μπροστά στους φοιτητές και τους μαθητές προβάλλει ένα δίλημμα: Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!» αναφέρει σε σχόλιό της η ΚΝΕ.

«Ήδη ο πανελλαδικός συντονισμός 126 φοιτητικών συλλόγων έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι οι φοιτητές βρίσκονται σε θέση μάχης, ότι δε θα ανεχτούν τη διάλυση των πτυχίων, των επαγγελματικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, την υποβάθμιση των σπουδών τους. Ήδη δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην επιτρέψουν να γίνει η αδικία νόμος, για να μην περάσουν τα νέα εμπόδια στο μέλλον τους, με τις πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και τις πανάκριβες σπουδές! Οι φοιτητές και οι μαθητές διεκδικούν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, παιδεία-δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, πτυχία να αξίζουν, όχι να κοστίζουν! Όλα θα κριθούν στο δρόμο του αγώνα!» προσθέτει το σχόλιο της ΚΝΕ και καταλήγει με το εξής «υστερόγραφο»:

propoli

«Υ.Γ.: Συμβουλεύουμε τον κ. Πιερρακάκη να μην αντιγράφει τους προκατόχους του, φέρνοντας κι αυτός νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές, με κλειστές σχολές και σχολεία. Ό,τι και να κάνουν, θα βρουν απέναντί τους τη μεγάλη πλειοψηφία της νέας γενιάς».

Δείτε επίσης: Επικό στόλισμα δέντρου στα Τρίκαλα: Φωτεινό… σφυροδρέπανο αντί για αστέρι

Loading