Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στη Γάζα

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στη Γάζα

Απαιτείται η διασφάλιση της ελληνικής αποστολής στη Γάζα για την προώθηση ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Χθες το βράδυ, η ελληνική αποστολή απέπλευσε από τη Σύρο για να ενταχθεί στον διεθνή στόλο αλληλεγγύης Global Sumud Flottila. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε σε αυτήν την ενέργεια ως μια γενναία προσπάθεια να ανατραπεί ο παράνομος αποκλεισμός της Γάζας και να μεταφερθεί το παγκόσμιο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η Αριστερά δείχνει τον δρόμο της υπεράσπισης του ανθρωπισμού. Σημειώνει επίσης τον περήφανο χαιρετισμό του προς το πλήρωμα της αποστολής και επισημαίνει την παρουσία της συντρόφισσας Πέτης Πέρκα, βουλεύτριας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση της Δεξιάς ότι δεν έχει πράξει τίποτα για να τερματίσει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, τονίζοντας την ανάγκη της Αριστεράς να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη και να υπερασπιστεί τις ανθρωπιστικές αξίες.

Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό. Το Global Sumud Flottila πρέπει να φτάσει στη Γάζα και η υποχρέωσή μας είναι να ασκήσουμε πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια της αποστολής ενάντια σε αυταρχικές πρακτικές κράτους που αγνοεί το διεθνές δίκαιο. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καταλήγει λέγοντας ότι το ταξίδι του είναι και δικό μας ταξίδι και υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους μέχρι την τελική νίκη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play